Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Seinämaalauksen tarina kasvaa veistokseksi Espoossa

blog

Seinämaalauksen tarina kasvaa veistokseksi Espoossa

Maija Kovari

Espoon Niittykummun kasvava kaupunginosa on saanut uuden valloittavan taideteoksen. Taianomaisessa kokonaisuudessa maanalaisen tilan seinämaalauksessa seikkaileva, poikasesta nuorukaiseksi kasvava okapi-eläin yllättää katsojan saapuessa ylös ulkomaailmaan. Hahmo on saanut kolmiulotteisen muodon, ja tervehtii kulkijaa pronssiveistoksen muodossa aukiolla.

Lotta Mattila Omilla jaloilla.jpeg

Ihastuttavan hahmon muotokielen viimeistelee perinteisesti pronssiveistoksista tuttu patina, joka tässä nuoren kuvanveistäjän ensimmäisessä julkisessa teoksessa on saanut kekseliään käytön - vihreä patina on toteutettu käsin maalaamalla kuvaamaan okapi-eläimen takapuolen raitoja.* 

Seinämaalauksesta ja veistoksesta koostuvasta kokonaisuudesta on vastannut kuvanveistäjä Lotta Mattila, ja teoksen nimi on Omilla jaloilla.

Meidän rooli hankkeessa oli tukea taiteilijan työtä, ja auttaa kaikenlaisessa taiteen, ja alueen muun suunnittelun yhteensovittamisessa liittyvissä kysymyksissä. Laadimme myös sopimukset taiteilijan ja tilaajan välille, toimimme sihteerinä hankkeen kokouksissa, sekä vastasimme moniin käytännön kysymyksiin matkan varrella. 

Veistos vastavalmistuneena taidevalimon pihalla. P.S. *Luonnossa okapi-pienokainen pysyy emonsa perässä seuraamalla raidallista takamusta!

Veistos vastavalmistuneena taidevalimon pihalla. P.S. *Luonnossa okapi-pienokainen pysyy emonsa perässä seuraamalla raidallista takamusta!

Alla vielä muutamia herkullisia kuvia teokseen kuuluvasta seinämaalauksesta.