Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Niittykumpu nappasi nousevan taiteilijan

blog

Niittykumpu nappasi nousevan taiteilijan

Maija Kovari

Lotta Mattila on noussut suomalaisen kuvanveistokentän tietoisuuteen viimeistään vuoden 2016 aikana. Mattila lähestyy kuvanveiston perinteessä keskeistä eläinhahmojen käyttöä tuoreella, kiinnostavalla ja helposti lähestyttävällä tavalla.

Kolmekymppinen Mattila on jo ehtinyt valloittaa hahmoillaan Helsingin, Tallinnan, New Yorkin ja Pariisin gallerioita. Hiljattain hänen teoksiaan on nähty mm. Suomen kuvanveistäjäliiton kuratoidussa kesänäyttelyssä Ainutkertaisuus (lue lisää näyttelystä)

Mattilan jättimäistä, satamakonttiin kotiutunutta erakkorapua esittävä teos Asuttaja valittiin jatkoon myös parhaillaan rakentuvan Helsingin Kalasataman alueen taideohjelman puitteissa (lue HS:n artikkeli teoksesta tästä).

Public Art Agency Finland toimii hankkeessa yhteistyössä Espoon kaupungin, Espoon modernin taiteen museo EMMAn, sekä Ramboll Finlandin kanssa. Vastaamme siitä, että tieto taide- ja rakennushankkeen välillä kulkee, ja että eri osapuolille tärkeät asiat tulevat huomioiduksi hankkeen edetessä. Näin eri alojen asiantuntijat, taiteilijasta insinööriin, voivat keskittyä omaan ydinosaamiseensa, tulla kuulluksi, ja päästä tekemään parhaansa osana kokonaisuutta.

Mattila tunnetaan erityisesti keramiikan osaamisestaan, johon hän on hankkinut syvyyttä mm. opiskelemalla Yhdysvalloissa  

Mattila tunnetaan erityisesti keramiikan osaamisestaan, johon hän on hankkinut syvyyttä mm. opiskelemalla Yhdysvalloissa  

Niittykumpuun toteutuva teos koostuu kuvanveistoa ja seinämaalausta yhdistävästä kokonaisuudesta. Teos sijoittuu alikulkukäytävän seinille, sekä läheisille aukioille, yhdistäen Mattilan taidot kuvanveistäjänä ja piirtäjänä.

Kokonaisuus johdattaa kulkijoita tilasta toiseen tarinan voimalla. Näin taide muuttaa usein ankean alikulkutunnelin kiinnostavaksi matkaksi tilasta, tunnelmasta ja ajasta toiseen. Teos valmistuu yhtä matkaa alueen rakentamisen kanssa, ja ensimmäiset osat teoksesta ovat kulkijoiden ihailtavana kesän 2017 aikana.

Public Art Agency Finlandin keskeisiä lähtökohtia on, että julkisessa tilassa sijaitsevan taiteen tulee edustaa nykytaiteen parasta laatua. Siksi olemme tästäkin projektista erityisen ylpeitä.


Tutustu tarkemmin Mattilan tuotantoon osoitteessa www.lottamattila.com

Edustaja teossaerjasta "Hyvät herrat"

Edustaja teossaerjasta "Hyvät herrat"

"Pekonirasvaa ei saa kaataa viemäriin"

"Pekonirasvaa ei saa kaataa viemäriin"

"Hei sun hevoset karkaa"

"Hei sun hevoset karkaa"