Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Taide osana infrahankkeita

Kadut, aukiot ja puistot ovat kenties kaikkein klassisin taiteen paikka – eikä suotta. Kaupunkiympäristössä taide toimii kohtaamispaikkana ja arjen ilahduttajana niin matkailijoille kuin kaupunkilaisillekin, sen ollessa kirjaimellisesti kosketusetäisyydellä, osana arkea.

Taide osana infrahankkeita

Taide katujen, aukioiden, puistojen ja siltojen suunnittelussa

Kadut, aukiot ja puistot ovat kenties kaikkein klassisin taiteen paikka – eikä suotta. Kaupunkiympäristössä taide toimii kohtaamispaikkana ja arjen ilahduttajana niin matkailijoille kuin kaupunkilaisillekin, sen ollessa kirjaimellisesti kosketusetäisyydellä, osana arkea. Parhaimmillaan teoksista kasvaa nähtävyyksiä, joita tullaan ihastelemaan kauempaakin. Taiteen merkitys kaupungin näkyvyydessä ei ole sidottu teoksen kokoon: esimerkiksi Kööpenhaminan tunnettu merenneitopatsas tai Brysselin Manneken pis ovat hyvin pienikokoisia veistoksia ja silti maailmankuuluja.

Taiteen sovittaminen hankkeeseen on tässäkin suunnitteluvaiheessa luontevaa tehdä muuta hanketta vastaavalla tarkkuudella aloittaen yhteistyö taiteilijan ja muun tiimin kanssa heti suunnittelun alkaessa. Taiteilijan ei tarvitse olla mukana jokaisessa kokouksessa, mutta aikainen yhteydenotto on paras keino ottaa käyttöön taidesuunnittelun koko potentiaali ja suunnitella juuri kyseiseen hankkeeseen sopiva teos.

Voimme auttaa tilaajaa tämän tarkkuustason suunnitelmissa esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

1. Taiteilijavalinta

  • Hankkeen teknisiin, aikataulullisiin, taloudellisiin ja kaupunkikuvallisiin puitteisiin sopivan taiteilijan etsiminen.

  • Käytämme taiteilijavalinnassa yksinoikeudella kolmen eri taiteenlajin asiantuntijan palveluksia, jotta varmistumme parhaan mahdollisen tekijän löytymisestä.

  • Tilaajan on mahdollista valita suosikkinsa esimerkiksi kolmesta tyyliltään ja tekotavoiltaan erilaisesta taiteilijasta.

2. Hankekoordinointi, asiakirjat ja tiedotus

  1. Taiteilijan ja tilaajan välisten sopimusten valmistelu ja niihin liittyvä neuvonta

  2. Prosessin hallinta ja tiedonkulun varmistus sekä kokousjärjestelyt

  3. Prosessin kuluessa mahdollisesti tarvittavien lupakuvien laatiminen

  4. Tiedotusmateriaalin laatiminen sekä prosessin ja valmiin teoksen valokuvaus

  5. Muut tuotannolliset järjestelyt tilaajan tarpeiden mukaan

Hankkeen laajuus, aikataulu ja muut tekijät vaikuttavat monin tavoin taiteen mahdollisuuksiin, minkä vuoksi tutkimme yksilöllisesti jokaisen hankkeen tarjoamat mahdollisuudet jo tarjousvaiheessa. Ole yhteydessä, niin kartoitetaan yhdessä mahdollisuuksia juuri teidän hankkeessanne.


Mitä olemme tehneet aiemmin? Referenssejä aiemmista projekteistamme alla